Луценко: Довгий відмовився надавати свідчення про земельні махінації Черновецького

Читать на русском
Луценко пропонував депутату Олесю Довгому розповісти про роль колишнього мера Києва Леоніда Черновецького в земельних махінаціях у столиці.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що пропонував народному депутату від групи «Воля народу», екс-секретарю Київської міської ради Олесю Довгому розповісти про роль колишнього мера Києва Леоніда Черновецького в земельних махінаціях у столиці, але парламентар відмовився.

Про це Луценко заявив, виступаючи з трибуни Верховної Ради у вівторок, 11 липня, передає «Слово і Діло».

«Я як посадова особа пропонував йому розповісти про роль пана Черновецького під час проведення цієї нібито сесії, тому що в мене дедалі більше фактів, які доводять, що ця сесія була і скликана незаконно, і проводилася незаконно. Пан Довгий відмовився надавати такі свідчення, щоправда, це було не під протокол, а розмова двох посадових осіб – прокурора та народного депутата», – заявив Луценко.

Справа десятирічної давнини: чим завершиться історія Довгого та в чому помилка ГПУПолітичний експерт пояснив, чому звинувачення щодо Олеся Довгого можуть зіграти проти самого генпрокурора.

Разом із тим, він підкреслив, що незалежно від того, чи хоче Довгий надавати свідчення, чи ні, «він буде особисто притягатися до відповідальності, а Черновецький і без цих свідчень також відповідатиме згідно з чинним законодавством».

Своєю чергою, спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав депутатів голосувати за зняття депутатської недоторканності за поданням генпрокурора.

«Я тут зараз публічно всім обіцяю, якщо буде внесене подання щодо мене, я закликатиму депутатів, щоб Верховна Рада за нього проголосувала. Я вважаю неприйнятним, коли зал не голосує за зняття депутатської недоторканності, я вважаю неприйнятною атмосферу, яка зараз є в залі. Серед нас відчувається атмосфера кругової поруки», – сказав Парубій.

Він категорично закликав парламентарів підтримувати подання про зняття депутатської недоторканності. «Я маю право про це говорити», – додав спікер парламенту.

Також Луценко закликав депутатів повторно проголосувати за подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Євгена Дейдея.

У цей же час під будівлею Верховної Ради активісти палять фаєри та стукають у діжки, вимагаючи зняття недоторканності з депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: