Столтенберг у Раді назвав корупцію «раковою пухлиною» України

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав корупцію в Україні раковою пухлиною, яка не дає їй рухатися до справжніх змін.
фото: УНІАН

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав корупцію в Україні «раковою пухлиною», яка не дає їй рухатися до справжніх змін.

Про це він заявив під час свого виступу у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«У той час, коли НАТО підтримує Україну, Україна має очолити ці зусилля, якщо вона дійсно хоче використовувати свій потенціал. Багато що ще потрібно зробити. Вона має зміцнити свої інституції й позбутися ракової пухлини корупції. Корупція, інерція та опір реформам стоять на шляху справжніх змін», – підкреслив Столтенберг.

При цьому він підкреслив, що боротьба з корупцією не буває простою, й Україні потрібні люди, які будуть боротися з будь-якими її проявами.

«Непросто на поле бою, але непросто й у парламенті, уряді та громадянському суспільстві. Україні необхідні герої, які зможуть повстати проти тих, хто проти світлого майбутнього, герої, які будуть боротися з корупцією, у всіх її формах і проявах», – заявив генсек НАТО.

Крім того, він виділив напрямки, на які Україні варто звернути особливу увагу.

«Україні вкрай необхідні сучасні та ефективні Збройні сили, потужні та підзвітні демократичні інституції, сильні та підзвітні демократичні лідери», – додав Столтенберг.

«НАТО підтримує Україну на протязі 20 років і продовжить свою підтримку й у подальшому», – підсумував генсек Альянсу.

Нагадаємо, 10 липня на відкритті засідання комісії Україна-НАТО президент Петро Порошенко заявив, що Україні варто зосередитися на реформах, перш ніж подавати заявку на вступ до Альянсу. Також у Києві відбулося відкриття нового офісу представництва НАТО, в якому взяли участь генсек блоку та віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: