Геращенко: ЄС має негайно запровадити санкції проти росіян зі «списку Сенцова»

Читать на русском
Євросоюз має негайно запровадити санкції проти росіян, причетних до незаконного утримання наших громадян у тюрмах РФ і на окупованих територіях.

Євросоюз має вимагати від Путіна звільнення Олега Сенцова й усіх українських заручників, а також негайно запровадити санкції проти росіян, причетних до незаконного утримання наших громадян у тюрмах РФ і на окупованих територіях.

З таким зверненням виступила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко в день народження українського режисера Олега Сенцова, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні в Києві відкривається саміт Україна-ЄС. Це звернення всього українського парламенту до наших європейських друзів і партнерів із вимогою так само виконувати зобов'язання перед Україною й вимагати від Путіна негайного звільнення Олега Сенцова, а також усіх його колег, яких Путін сьогодні утримує у в'язниці», – наголосила Геращенко.

Звертаючись до європейських партнерів, вона підкреслила, що права людини – понад усе.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Три роки незаконно утримуються громадяни України в російських тюрмах і на окупованих територіях. Ми закликаємо Європейський Союз негайно запровадити санкції проти всіх тих людей, росіян, які внесені до «списку Сенцова», що переданий українською владою до Європейського Союзу, всіх ФСБшників, суддів, усіх силовиків російських, які причетні до незаконного утримання українських громадян. Ми просимо Європейський Союз негайно долучитися до нашої боротьби за Олега Сенцова, за Олександра Кольченка, за нашого колегу Сущенка, за десятки кримських татар, за сотні українців, яких утримують на окупованих територіях», – закликала Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко звернулася до «Новой газеты», «яка щодня друкує звернення матері військового злочинця Агеєва», з пропозицією опублікувати звернення матері режисера Олега Сенцова.

Президент Петро Порошенко передав Олегу Сенцову книгу й написав у Twitter, що «Україна продовжить боротися».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: