Турчинов назвав депутатів співучасниками кібератак проти України

Читать на русском
Турчинов вважає, що українські парламентарі стали співучасниками кіберзлочинів проти країни, оскільки їм неможливо протидіяти без законодавчого врегулювання.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що українські парламентарі стали співучасниками кіберзлочинів проти власної країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

За його словами, кібератакам та інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання.

«Протидія кібервійні, яка є складовою гібридної агресії РФ проти нашої країни, потребує мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів», – зазначив Турчинов.

Україна і США домовилися про спільну боротьбу з хакерамиВізит Тіллерсона сприятиме розширенню співробітництва двох країн у багатьох сферах, впевнені в Києві.

Секретар РНБО додав, що у вівторок, 11 липня, проекту закону «Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» навіть не було на порядку денному.

«Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть, дуже втомились, і з наступного тижня йдуть у кількамісячну чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави», – сказав він.

Також він наголосив, що депутати поїдуть відпочивати, «залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій».

«До речі, в депутатів також немає часу розглянути в другому читанні закон 2126а «Щодо основних засад гарантування кібербезпеки», який уже декілька місяців перебуває у ВРУ», – додав Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що депутати, «які не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси пустим популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України».

Нагадаємо, 10 липня РНБО ухвалила запровадження біометричного контролю для іноземців на держкордоні.

Також раніше Турчинов запевнив, що законопроект про деокупацію Донбасу та зміну формату АТО мають ухвалити у Верховній Раді після консультацій із країнами ЄС та США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: