Турчинов: для громадян РФ в Україні запровадять механізм реєстрації

Читать на русском
Також запроваджується вимога про обов'язкову реєстрацію громадян РФ, які перебувають в Україні в місці їхнього тимчасового перебування, і подачі інформації про пересування територією України.

З 2018 року для громадян Росії, які планують в'їхати до України, запроваджується механізм попередньої реєстрації.

Про це під час брифінгу сказав секретар РНБО Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Створюється відповідна технічна інфраструктура на всіх пунктах перетину державного кордону, якав має запрацювати не пізніше ніж початок наступного року. Для громадян РФ буде реалізована електронна система попередньої реєстрації», – сказав він.

«Тобто громадянин РФ, який має бажання прибути на територію України, має заздалегідь зареєструватися й надати МЗС необхідні дані, які визначатиме МЗС», – додав Турчинов.

За його словами, також запроваджується вимога щодо обов’язкової реєстрації громадян Російської Федерації, які перебувають на території України в місці їх тимчасового перебування.

У іноземців, що в'їжджають до ЄС, будуть брати відбитки пальцівТепер при перетині кордону ЄС у іноземців зніматимуть відбитки пальців – затверджені нові правила.

«А також запроваджується необхідність подання інформації щодо пересування територією України», – сказав він.

Турчинов також розповів, що на кордоні буде здійснюватися пропуск «за біометричними паспортами».

«А також здійснюється зняття біометричних данних (відбитків пальців) для громадян інших країн та осіб без громадянства, крім держав, з якими Україна має відповідні угоди. Тобто зрозуміло, що в першу чергу це буде стосуватися російських громадян», – сказав він.

Водночас Рада національної безпеки й оборони України відклала розгляд проекту закону про реінтеграцію Донбасу.

Також президент Порошенко запропонував РНБО збудувати завод із виробництва боєприпасів за стандартами НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: