Харківські обшуки: чому влада взялася за Кернеса та Добкіна? Експерт

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Те, що Кернеса є за що притягнути, не викликає сумнівів. Питання в тому, чому порушується процедура.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи обшуки у Геннадія Кернеса та Михайла Добкіна.

«Очевидно, що Харків є оплотом очевидно не БПП. Для БПП це негатив, тому що з одного боку там орієнтир на Кернеса, з іншого – вплив Авакова. Звичайно, цей вплив сильний, побудований на кримінальних правилах гри. Кернес тримає харківський бізнес та інший харківський кримінал в їжових рукавицях», – міркує Одарченко.

Потрібно говорити чесно: немає в нас управлінців-демократів. Є такі, як Кернес, і це досить сильна модель управління.

«В один момент, коли його за це ж критикували, йому зробили образ на такій основі: так, я ось такий, але я ж приношу гроші в Харків, багато зроблено для міста», – додала вона.

Люди повірили, що якості Кернеса необхідні для розвитку міста.

«Ці обшуки – спроба влади зменшити вплив Кернеса й Добкіна як однієї матриці в Харкові та нав'язати свою частину управління, не втратити вплив у місті. Такі методи, як натиснути, провести обшуки у мами, – це особисті моменти», – пояснює політтехнолог.

Але, як вважає вона, це все було несерйозно. Обшуки проводяться, справи немає. Це можна дуже ефективно оскаржувати навіть в європейських інстанціях. Це внутрішні розбірки, а не реальний спосіб притягнути до відповідальності.

«Якби хотіли об'єктивно вести провадження, то на цьому етапі навіть обшуки не потрібні», – проаналізувала Катерина Одарченко.

Нагадаємо, в березні 2015 року ГПУ повідомила Кернесу про підозру в злочинах за трьома статтями. Йому закидають незаконне позбавлення волі або викрадення людини, тортури та погрозу вбивством.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: