Луценко просить Раду дати згоду на арешт Добкіна

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко просить Верховну Раду не лише зняти недоторканність із депутата від Опоблоку Михайла Добкіна, а й дозволити його арешт.
фото: Укрінформ

Генеральний прокурор Юрій Луценко просить Верховну Раду не лише зняти недоторканність із депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна та притягнути його до кримінальної відповідальності, а й дозволити його арешт.

Про це він заявив під час засідання комітету з питань регламенту, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Слідство вважає, що в діях колишнього Харківського міського голови пана Добкіна є ознаки сприяння в шахрайстві та розкраданні комунальної власності в особливо великих розмірах», – сказав Луценко.

При цьому генпрокурор попросив ВР дати згоду на затримання та арешт Добкіна, оскільки йдеться про особливо тяжкий злочин, і нардеп може «тиснути на слідство й впливати на його перебіг». Зокрема, Луценко вважає, що існує небезпека знищення документів.

Нагадаємо, 12 липня регламентний комітет розглядає подання ГПУ на зняття недоторканності з Добкіна. 11 липня Луценко розповів, що справа Добкіна схожа на справу Олеся Довгого, але має певні відмінність.

11 липня Рада підтримала зняття недоторканності з трьох із п'яти депутатів, на яких ГПУ робила подання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: