Луценко: всі матеріали на Добкіна готові

Читать на русском
Луценко сподівається, що регламентний комітет у середу, 12 липня, розгляне подання на Михайла Добкіна.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував всі матеріали на зняття недоторканності з депутата від фракції «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна.

Про це генпрокурор заявив журналістам ввечері вівторка, 11 липня, в кулуарах Верховної Ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Луценко сподівається, що регламентний комітет у середу, 12 липня, розгляне подання на Добкіна.

«У мене всі матеріали готові. Насправді, ця справа дуже схожа на справу пана Довгого. Але є одна особливість – секретар однієї з рад звинувачується в зловживанні через порушення регламенту ... а ось голова має право не підписувати рішення, якщо впевнений у його незаконності», – зазначив Луценко.

«Проте голова Харківської міської ради Добкін і секретар Харківської міськради Кернес удвох у змові з іншими особами провели таке рішення, а потім підписали відповідні документи, й десятки так званих кооперативщиків отримали десятки гектарів землі в Харкові не тільки в користування, але й у власність, безкоштовно», – пояснив генпрокурор.

Нагадаємо, вчора, 11 липня, український парламент підтримав подання генпрокурора про позбавлення депутатської недоторканності трьох депутатів.

При цьому Луценко пообіцяв, що у вересні повторно внесе всі подання на нардепів, які не підтримала Рада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: