СБУ заблокувала 10 сайтів з антиукраїнською пропагандою

Читать на русском
Служба безпеки України заблокувала 10 сайтів, призначених для поширення антиукраїнської пропаганди.

Служба безпеки України заблокувала 10 сайтів, призначених для поширення антиукраїнської пропаганди.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу відомства.

В очікуванні чупакабри. Колонка Євгена МагдиКандидат політичних наук Євген Магда розповідає, що може свідчити про оздоровлення українського інформпростору.

«СБУ запобігла черговому епізоду гібридної агресії Російської Федерації проти України. Зірвано наміри іноземної спецслужби використовувати мережу з більш ніж десяти інтернет-сайтів для розповсюдження серед українців російської пропаганди та деструктивних матеріалів, що містять окремі заклики до скоєння злочинів, розслідування яких віднесено до компетенції органів державної безпеки», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що наприкінці 2014 року під час перебування громадянина України на заробітках в Росії у нього викрали паспорт на залізничному вокзалі Воронежа перед поверненням додому.

Незабаром стало відомо, що спецслужби РФ вміло використовували цей факт – на ім'я українця було зареєстровано близько 10 сайтів, які використовувалися «як елемент гібридної війни для дестабілізації ситуації в Україні».

«Вжитими СБУ заходами сайти були заблоковані. Громадянин України відмовився від роботи в РФ через загрозу провокацій російських спецслужб», – підсумували в СБУ.

Нагадаємо, 1 червня СБУ провела обшуки у великого телеком-провайдера.

Відзначимо також, що перший віце-спікер, нардеп Ірина Геращенко запропонувала заблокувати всі сайти ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: