Штаб АТО: кількість обстрілів зростає, є поранені

Читать на русском
Кількість обстрілів з боку російсько-окупаційних сил росте: за минулу добу зафіксовано 27 обстрілів, в тому числі із застосуванням важких мінометів. Двоє українських військових отримали поранення.
фото: штаб АТО/Facebook

Кількість обстрілів з боку російсько-окупаційних сил росте: за минулу добу зафіксовано 27 обстрілів, в тому числі із застосуванням важких мінометів. Двоє українських військових отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Всього бойовики 27 разів відкривали вчора вогонь по оборонним укріпленням ЗС України. Зокрема, зафіксовано 6 обстрілів із застосуванням противником мінометів. В ході бойових дій двоє українських воїнів отримали вогнепальні поранення. Стан їх здоров'я лікарі характеризують як задовільний», – розповіли в штабі.

У зведенні зазначається, що на окремих ділянках лінії зіткнення спостерігаються незначні ознаки ускладнення обстановки, але ситуація залишається контрольованою силами АТО.

На приморському напрямку загарбники 12 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських армійців. Зокрема, ще на початку минулої доби окупанти вчинили обстріл невисокої інтенсивності з заборонених мінометів калібру 120 мм по наших позиціях на околиці Мар'їнки. Також проросійські гібридні бандформування намагалися спровокувати бійців сил АТО, а іноді і нанести їм вогневе ураження, в районі Широкиного, Богданівки, Гнутового, Павлопя і Новотроїцького. Для цього, в залежності від кожного окремого епізоду, бойовики застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети різних модифікацій, озброєння БМП і зенітні установки.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська здійснили 8 обстрілів позицій сил АТО. Найскладнішою ситуація була в передмісті Авдіївки. З незначною перервою вдень противник там майже не припиняв обстрілів вранці і вже з настанням сутінків. В основному найманці використовували піхотне озброєння, але ввечері вони також вдарили по захисникам Авдіївки з мінометів калібрів 120 і 82 мм. Крім того, порушення бойовиками режиму припинення вогню на цьому напрямку були вчора зафіксовані в районі Пісків і Зайцевого, де бандити застосовували БМП, гранатомети і стрілецьку зброю різних калібрів.

На луганському напрямку за минулу добу зафіксовано 7 обстрілів. Найнапруженішою ситуація була в районі Бахмутськой траси, де противник з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї неодноразово обстрілював українських воїнів, які тримають оборону біля селища Кримське. На цьому ж напрямку бойовики з мінометів і протитанкових гранатометів ввечері щільно обстріляли наших опорні пункти біля Троїцького. Також під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів потрапили наші оборонні укріплення біля Станиці Луганської.

Нагадаємо, Міноборони виплатило учасникам АТО майже 160 мільйонів гривень за участь в бойових діях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: