У Києві стартував конкурс українських стартапів

Читать на русском
10 команд, які журі визначить у неділю, 9 липня, пройдуть програму підготовки, змагатимуться за призовий фонд 1,5 млн гривень.

У Києві розпочався конкурс українських стартапів на основі відкритих даних: зі 170 проектів журі має обрати 10 найкращих команд.

Про це під час прес-конференції заявила керівник напрямку відкритих даних проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах" Катерина Оніліогву, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Завдання - знайти проекти, які мислять глобально й діють локально. Також важливо буквально казати державі, які дані з безлічі існуючих відкривати, потрібен сам запит від нових проектів. Тобто, через розвиток останніх ми продовжуємо стимулювати відкриття даних й стрімко ростемо в світових рейтингах типу Open Data Barometer. Цими вихідними ми зібрали найкращих людей, які змагатимуться між собою. Ми сьогодні вчимося, як створювати бізнес. Ми даємо нові сили і нові знання», - сказала Оніліогву.

Українці запустили стартап з виробництва кобур для телефонуОдесити запустили на платформі Kickstarter стартап з виробництва кобур для мобільних телефонів.

Також на важливості конкурсу та стимулювання проектів відкритих даних наголосив державний секретар Кабінету міністрів України Володимир Бондаренко.

«Для уряду важливо максимально зменшити контакт державного службовця з споживачем послуг держслужбовця, тобто з громадянами. А це можна зробити саме за рахунок таких проектів, коли ми говоримо, що сервіси можливо отримувати у віддаленому просторі. Від таких проектів виграє Україна. Тому це дуже необхідно і важливо», - сказав він.

Протягом двомісячної програми у Києві фіналісти Open Data Challenge під керівництвом експертів працюватимуть над розробкою своїх бізнес-моделей, прототипів продуктів і сервісів, їх тестуванням для користувачів. Відтак 10 команд, які журі визначить у неділю, 9 липня, пройдуть програму підготовки, змагатимуться за призовий фонд 1,5 млн гривень.

Раніше повідомлялося про плани уряду створити фонд для фінансування стартапів. Згодом Гройсман анонсував конкурс стартапів з призовим фондом у 1,5 мільйона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: