Уряд хоче створити фонд для фінансування стартапів

Читать на русском
Кабінет Міністрів має намір розробити законопроекти про стартапи і про підтримку та розвиток інновацій в реальному секторі економіки у 4-му кварталі 2017 року.

В Україні хочуть створити раду інновацій і фонд стартапів для їх фінансового забезпечення.

Про це повідомив премьер-міністр Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

Українці запустили стартап з виробництва кобур для телефонуОдесити запустили на платформі Kickstarter стартап з виробництва кобур для мобільних телефонів.

«Є багато заходів, які ми передбачаємо, наприклад Рада інновацій. Ми хочемо створити фонд стартапів», - повідомив Гройсман.

Він підкреслив, що для розвитку науки та інноваційних галузей в країні необхідно створити достатній рівень фінансового забезпечення.

На думку прем'єра, необхідно, щоб молоді освічені люди приходили працювати в органи влади.

Кабінет Міністрів має намір розробити законопроекти про стартапи і про підтримку та розвиток інновацій в реальному секторі економіки в 4-му кварталі 2017 року.

Як відомо, в травні цього року український онлайн-сервіс перевірки правопису Grammarly залучив $110 млн іноземних інвестицій.

Наприкінці минулого року українська компанія Sixa, яка розробила додаток для доступу до високопродуктивного віртуального комп'ютера в «хмарі», залучила $3,5 млн від американського акселераційного фонду Tandem Capital, а також від інвестиційних компаній Horizon Capital і Digital Future.

Раніше повідомлялося, що в ЄС створять венчурний фонд для розвитку стартапів.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив стратегію розвитку малого та середнього бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: