Київ може прийняти сесію парламентської асамблеї НАТО

Читать на русском
Відповідну інформацію повідомили під час семінару Парламентської асамблеї НАТО в рамках програми Роуза-Рота.

Україна отримала сигнал про те, що в 2019 році сесія Парламентської асамблеї Альянсу може відбутися в Києві.

Про це заявила депутатка, член постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Оксана Юринець, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу УДАРу в Facebook.

Вона зазначила, що відповідну інформацію повідомили під час семінару Парламентської асамблеї НАТО в рамках програми Роуза-Рота.

Як проголосували б українці на референдумі щодо членства в НАТО?Згідно з даними станом на червень 2017 року, майже 56 відсотків українців підтримали б вступ до Північноатлантичного альянсу.

При цьому представники організації вже почали дослідження технічних умов та комунікаційних можливостей, щоб провести сесію організації в Україні.

«Це дуже позитивно, що представники асамблеї розглядають варіант проведення сесії 2019 року в Києві. Це результат щоденної роботи, постійних меседжів з українського боку про важливість для нас північноатлантичного курсу. Рішення Верховної Ради про незворотність курсу в напрямку НАТО – один із них», – наголосила Юринець.

Раніше в НАТО заявили, що заплановані російсько-білоруські навчання «Захід-2017» можуть серйозно погіршити ситуацію в Україні.

Також відомо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідає Київ із делегацією 10 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: