Кириленко анонсував законопроект про обмеження гастролерів з РФ

Читать на русском
Законодавчу ініціативу буде внесено до ВР найближчим часом, і парламент, запевнив віце-прем'єр, розгляне її якнайшвидше, бо це - питання національної безпеки.

До Закону «Про гастрольні заходи в Україні» запропоновано внести окрему статтю «Особливості організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян із країни-агресора». Законопроект уже готовий і найближчим часом буде внесений на розгляд до Верховної Ради.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко в ефірі «Українського радіо, передає «Слово і Діло».

«Ми законодавчо поставимо бар'єр, і та невелика когорта російських виконавців, яка підтримує нашу країну і своєю позицією бореться проти Путіна, безумовно, буде продовжувати відвідувати Україну», - зазначив Кириленко.

У Києві закрили частину книжкового ринку на ПетрівціДирекція книжкового ринку на Петрівці в Києві підтвердила інформацію про ремонт до 15 серпня 2017 року.

За його словами, законодавчу ініціативу буде внесено до ВР найближчим часом, і парламент, запевнив віце-прем'єр, розгляне її якнайшвидше, бо це - питання національної безпеки.

Необхідність ухвалення відповідного законопроекту, наголосив Кириленко, очевидна: «Валом почали лізти співаки і музиканти, які неодноразово виступали в окупованому Криму. Молодь може і не знати історію тих музикантів, але наші організатори точно знають, хто де виступає, хто чим дихає, хто які заяви робив і скільки разів виступав у Криму, що такі артисти по-своєму воюють з Україною і демонструють зневагу».

Він зауважив, що така ситуація призводить до того, що правоохоронці змушені прямо на кордоні «виловлювати путінських арт-пропагандистів і завертати назад».

Згідно з новим законопроектом, мінімум як за 30 днів організатори повинні попереджати СБУ про приїзд виконавця, щоб співробітники могли перевірити всю інформацію стосовно запрошеного в Україну артиста.

«Якщо він в Криму не виступав, нічого проти України не заявляв - організатор отримує погодження і проводить концерт», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Також Кириленко підтримує ухвалення норми про обов'язкову частку контенту на телебаченні українською мовою в 75% від загального обсягу і вважає за доцільне прийняти новий закон про мову.

Крім того, Кириленко певен, що найближчими роками кількість книг українською на ринку може сягнути 90%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: