Нищук не знає, як заборонити гастролі російських артистів

Читать на русском

Міністр культури Євген Нищук наразі не бачить єдиного механізму для заборони гастролів в Україні тих російських артистів, які підтримали анексію Криму та інші дії РФ по відношенню до України.

Про це міністр культури заявив у ході прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Я думав спочатку, як це зробити краще (заборонити гастролі російських артистів в Україні – Ред.). Насправді, не так багато відомств, концертних майданчиків, які належать Мінкультури. Але разом з тим ми надіслали листа до всіх компаній, які здебільшого займаються примусом російських артистів (примушують артистів виконувати контракт і їхати виступати в Україну – Ред.). Цим займаються компанії недержавного характеру. Перше, що ми зробили – це закликали суспільство бойкотувати їхні приїзди, вистави та концерти. І це найдієвіше», – сказав міністр.

Також Нищук запевнив, що «список заборонених артистів» насправді є, і він відомий, надрукований і знаходяться у великих мистецьких закладах. «Їхнє справжнє обличчя знає український народ», – підкреслив він.

Водночас Нищук заявив, що з розумінням ставиться до тих російських артистів, яких змушують їхати працювати в Україну, але міністр «не хоче в цьому розбиратися».

Також він нагадав, що його міністерство не контролює палац «Україна», Український дім та Жовтневий палац як місця виступу артистів. За його словами, ці заклади культури контролює Державне управління справами.

Нагадаємо, в березні міністр культури Євген Нищук заявив, що фільми іноземного виробництва, в тому числі російські, знову будуть дублюватися українською мовою.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 5 обіцянок Євгена Нищука, з яких одна є виконаною, а чотири перебувають у процесі виконання. Зокрема, Нищук, як і обіцяв, звільнив усіх заступників міністра, які працювали в міністерстві до його приходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: