«Укрзалізниця» для боротьби з корупцією запросить іноземних аудиторів

Читать на русском
Тендер на проведення аудиторських робіт у сфері залізничного транспорту буде оголошено найближчим часом.

Для боротьби з корупцією та іншими злочинами «Укрзалізниця» планує застосовувати іноземний досвід — Forensic.

Тендер на проведення таких робіт в сфері залізничного транспорту буде оголошено найближчим часом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ПАТ.

«До участі в тендері будуть запрошені всесвітньо відомі фірми, які є лідерами в цьому сегменті. У першу чергу компанії аудиторської «великої четвірки», — йдеться у повідомленні.

Forensic — це комплекс заходів спеціалізованої компанії, який дозволяє виявити значні потенційні ризики та загрози в компанії, протиправні дії працівників на етапі їх виникнення.

«Це не одноразова акція, а системна робота, спрямована проти хабарництва, корупції, фінансових махінацій. Загалом, практика Forensic триває від півтора до трьох років, в залежності від складності та глибини ураження корупцією компанії. Результатом має стати виявлення учасників незаконних оборудок всередині «Укрзалізниці» і передача матеріалів до правоохоронних та судових органів», — зазначив глава «Укрзалізниці» Войцех Балчун.

Зазначимо, що Велика четвірка аудиторських компаній — це чотири найбільших у світі компаній, які надають аудиторські і консалтингові послуги: американська Deloitte, британські PwC, EY і нідерландська KPMG.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман закликав створити при «Укрзалізниці» Наглядову раду.

Крім того, за словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, американські компанії General Electric і Greenbrier запланували значні інвестиції в залізничну галузь України вже восени цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: