Від зустрічі Путіна з Трампом можна очікувати сюрпризів – нардеп

Читать на русском
Від сьогоднішньої зустрічі президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа можна чекати сюрпризи.

Від сьогоднішньої зустрічі президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа можна чекати «сюрпризи».

Про це повідомила народний депутат від фракції «Самопоміч» Олена Сотник в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Тільки що, спілкуючись з російським журналістом, ми почули від нього акцент, що виходячи зі складу делегації, яка братиме участь у зустрічі Трамп-Путін, там дуже обмежене коло осіб, можна припустити, що можуть бути якісь сюрпризи, межа торгу. Це, наприклад, дипломатичні резиденції у Вашингтоні, які в кінці президентства Обами були забрані у Росії», - сказала вона.

При цьому депутат зазначила, що Україні варто побоюватися «кулуарних домовленостей по Україні без участі України».

«Я б боялася якихось кулуарних домовленостей по Україні без участі України. Найбільше побоювання - ми не прогарантуємо, що можуть бути кулуарні домовленості, ми навіть можемо не знати про них. Це ключова вимога на останній Мінській конференції з безпеки. Виступаючи це озвучував і президент, і багато разів Клімкін, всі наші дипломати, не може бути ніякої домовленості про Україну без України. Це наша жорстка позиція. Я маю більше застереження щодо цієї зустрічі (Путіна і Трампа, - ред.), що в такому вузькому колі немає гарантій, що під час цієї зустрічі можуть бути якісь кулуарні домовленості щодо України. Більш того, є великий ризик того, що ми можемо про це не знати», - додала Олена Сотник.

Нагадаємо, що 7 липня відбулася зустріч Володимира Путіна і Дональда Трампа.

Відзначимо, Сотник не внесла обіцяні поправки до законопроекту про Конституційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: