У РФ порушили нові кримінальні справи проти українських військових

Читать на русском
Слідчий комітет Російської Федерації порушив нові кримінальні справи проти українських військовослужбовців через нібито обстрілів населених пунктів Донбасу.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив нові кримінальні справи проти українських військовослужбовців через нібито обстрілів населених пунктів Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Слідкому РФ, передає «Слово і Діло».

ВРП звільнила кримських суддів, які перейшли на службу в РФВища рада правосуддя України звільнила 91 кримського суддю за перехід на службу до судів Російської Федерації.

«За даними слідства, 23 і 28 червня 2017 року військовослужбовці Збройних сил і Національної гвардії України з порушенням Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході України та меморандуму до нього, а також положень Конвенції про захист цивільного населення під час війни та Додаткового протоколу II до неї виконали свідомо злочинні накази вищих посадових осіб Міністерства оборони України, здійснивши артилерійські обстріли з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в селищі Старомихайлівка та місті Стаханов», – йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що, зокрема, відкриті ще дві кримінальні справи за застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

Нагадаємо, що 12 травня слідком РФ вже відкривав кримінальні справи проти ЗСУ.

В квітні Слідком РФ звинуватив українські спецслужби у викраденні російських волонтерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: