Відносини з Україною є найгіршими за 25 років – екс-голова МЗС Польщі

Читать на русском
Нинішні відносини між Польщею та Україною – найгірші за 25 років. Про це заявив екс-голова МЗС Польщі, лідер найбільшої опозиційної партії Громадянська платформа Гжегож Схетина.

Нинішні відносини між Польщею та Україною – найгірші за 25 років.

Про це заявив екс-голова МЗС Польщі, лідер найбільшої опозиційної партії «Громадянська платформа» Гжегож Схетина під час дебатів у Сеймі, передає Gazeta.pl, пише «Слово і Діло».

«Відносини з Україною – найгірші за 25 років. Історія – складна річ, але описувати історію – це завдання істориків, роль політиків – у побудові відносин», – зазначив Схетина.

Під час цих же дебатів чинний голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща продовжуватиме підтримку України в її євроатлантичних прагненнях і боротьбі з агресією Росії, однак «не втрачатиме з поля зору історичних питань».

СБУ скасувала заборону на в'їзд в Україну меру польського ПеремишляСБУ скасувала заборону на в'їзд в Україну на 5 років меру польського Перемишля Роберту Хомі, який був замішаний у ксенофобських скандалах щодо українців.

Зазначимо, раніше лідер правлячої партії Польщі «Право і справедливість» Ярослав Качинський заявив, що майбутнє польсько-українських відносин перебуває «під питанням» через трактування в Україні власної історії, зокрема ролі УПА. Крім того, Качинський вважає, що глорифікація Степана Бандери може завадити євроінтеграційним прагненням України.

Нагадаємо, в 2016 році майже 100 тисяч українців попросили посвідку на проживання в Польщі. Крім того, українці отримали понад 80% дозволів на роботу в Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: