ГПУ проводить обшуки у екс-працівників Приватбанку

Читать на русском
В ході розслідування суд за клопотанням органу слідства вже наклав арешт на понад 300 об'єктів нерухомості по всій країні, цей процес триває, підкреслили в Генпрокуратурі.

Слідчі Генпрокуратури України проводять обшуки за місцем проживання колишніх посадових осіб ПАТ «КБ «ПриватБанк», а також за адресами юридичних осіб, яким надавалися кредити за рахунок рефінансування Національного банку України.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

«24 травня слідчі Генеральної прокуратури України на підставі ухвал суду проводять обшуки за місцем проживання колишніх посадових осіб банку і за адресами юридичних осіб, пов'язаних з ПАТ «КБ «ПриватБанк», яким надавалися багатомільярдні кредити за рахунок рефінансування Національного банку України», - йдеться в повідомленні.

В ході обшуків встановлено, що в більшості випадків за юридичними адресами зазначених так званих суб'єктів господарювання відсутні як самі юридичні особи, так і будь-які ознаки здійснення господарської діяльності.

У Генпрокуратурі зазначили, що Головне слідче управління ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення колишніми службовими особами ПриватБанку розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах. З матеріалів провадження випливаєж, що колишнє керівництво банку в 2008-2016 рр., незважаючи на законодавчу заборону про проведення операцій з пов'язаними з банком особами, після отримання від НБУ рефінансування, в тому числі за рахунок цих коштів, надали пов'язаним з банком суб'єктам господарство вання кредити на загальну суму близько 267 млрд грн.

«Таким чином, колишні службові особи ПАТ «КБ «Приватбанк», зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення вимог чинного законодавства, надавали кредитні кошти на заздалегідь невигідних економічних умовах для банку юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, та за рахунок рефінансування, внаслідок чого держава щоб уникнути дестабілізації фінансового ринку була змушена здійснити націоналізацію зазначеного банку та докапіталізації його бюджетними коштами на суму 116 млрд грн, що призвело до тяжких наслідків інтересам держави», - сказано в повідомленні.

В ході розслідування суд за клопотанням органу слідства вже наклав арешт на понад 300 об'єктів нерухомості по всій країні, цей процес триває, підкреслили в Генпрокуратурі.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів до кінця травня прийме рішення щодо остаточних кроків для завершення оздоровлення Приватбанку.

Також відзначимо, державний Приватбанк змінив юридичну адресу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: