Силовиків ФСБ РФ за проникнення в Україну оштрафували та посадили на 15 діб

Читать на русском
30 червня співробітники Державної прикордонної служби України в Херсонській області затримали двох російських силовиків.

Спійманих на Херсонщині працівників ФСБ Росії відпустять на батьківщину після того, як вони відбудуть 15 діб арешту та сплатять 320 гривень штрафу.

Про це йдеться в постановах 657/1368/17 та 657/1369/17 Каланчацького районного суду Херсонської області, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Zaxid.net.

Нагадаємо, що 30 червня співробітники Державної прикордонної служби України в Херсонській області затримали двох російських силовиків. Затримані є службовцями прикордонних органів ФСБ РФ. Інцидент стався в с. Хорли Каланчацького району.

У судових рішеннях вказані посади, військова частина та обставини, за якими росіяни потрапили в Україну. Один зі спійманих є заступником начальника резервної застави прикордонної служби ФСБ РФ. Проживає він на хуторі в Ростовської області.

У міноборони РФ рапортують, що полонений росіянин воював проти України із запасуУ міністерстві оборони РФ стверджують, що полонений російський військовий Віктор Агєєв звільнився в запас у травні 2016 року і ніколи не проходив службу за контрактом, хоча його мати, колишні товариші по службі і друзі підтвердили, що він підписав контракт в березні 2017 року.

Його товариш по службі обіймає посаду старшого інспектора та начальника кінологічного відділення резервної застави прикордонної служби ФСБ РФ. Обидва перебувають на обліку у військовій частині в/ч 9930, яку створили росіяни в окупованому Криму.

Повідомляється, що їх затримали об 11:00 30 червня на узбережжі Малої коси в 6 км від населеного пункту Олександрівка. На материкову частину України вони потрапили на човні Перекопською затокою.

«Термін адміністративного арешту на 15 діб рахувати з моменту затримання, стягнути з осіб на користь держави судовий збір у сумі 320 грн 00 коп. А речі, вилучені при затриманні, повернути особам після відбуття ними покарання», – йдеться в постанові Каланчацького райсуду Херсонської області.

Водночас InformNapalm повідомив, що затриманими є старший прапорщик Володимир Кузнєцов, уродженець Благовіщенська Амурської області РФ, та старший лейтенант Аскар Кулуб, уродженець Ростовської області РФ. Обидва силовика служать на території окупованого Росією Севастополя.

Раніше прикордонники затримали чоловіка з російським паспортом і відео розстрілу бійців ЗСУ.

30 червня у ФСБ Росії офіційно підтвердили, що їхні працівники «загубилися» поблизу Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: