Візовий режим з Росією зашкодить українцям і розширить агентурну мережу ФСБ у нашій країні

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

По факту візовий режим з РФ у нас уже введено, але тільки для певних категорій громадян, які можуть становити загрозу національній безпеці.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Тарас Загородній, оцінюючи намір депутатів ввести візовий режим з РФ і наслідки цієї ініціативи.

«Негласно вже існує заборона на в'їзд до України самотніх чоловіків віком до 45 років. Теоретично це ті, хто може їхати на Донбас. Зазвичай їх зупиняють і повертають. Таким чином, за формальними ознаками візовий режим уже діє», - констатував Загородній.

На його думку, якщо Україна зважиться на офіційному рівні вводити повноцінний візовий режим – РФ піде на дзеркальні заходи.

«Якщо Україна вводить візовий режим, з їхнього боку будуть аналогічні заходи. Це означає, що будуть додаткові витрати, насамперед для України. Приміром, знадобиться створення нових консульств для оформлення і супроводу громадян. І Росія в Україні повинна буде відкривати нові консульства, а по суті – це буде розширення мережі агентури ФСБ», - пояснює він.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв домагатись ухвалення Верховною Радою введення візового режиму з РосієюСказано 30 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, після запровадження віз із Росією загостриться ситуація всередині нашої країни.

«Крім родинних зв'язків, для певного числа наших громадян актуальне питання заробітків у РФ. Низка людей, щоб не втратити хорошу роботу, змушені будуть приймати громадянство Росії. Загалом візовий режим принесе нам більше негативу, аніж користі», - вважає політтехнолог.

На його погляд, значною мірою візи з РФ – популізм з боку української влади.

«Останнім часом рівень безвідповідального ура-патріотизму у парламенті зростає. Це наводить на думку про підготовку до дострокових парламентських чи президентських виборів, або ж одночасно і до тих, і до інших. Тим паче що попереду літо, а на тлі низької явки виборців можна відмінно провести вибори», - резюмував Тарас Загородній.

Нагадаємо, ще рік тому спікер Ради Андрій Парубій пообіцяв домагатися введення візового режиму з Росією. Загальний показник рівня відповідальності політика – 43%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: