Порошенко не «господар України», а Трамп не «володар США»: що змінить візит президента України до Вашингтона

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Не можна перебільшувати значення візиту Порошенка до США. Складається враження, ніби «совок» і «холопство» ніколи не зникнуть. Цей візит не міг мати визначального значення апріорі.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив політичний експерт Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Порошенко – не «господар України», а Трамп – тим більше не «володар США». Україна й Америка і надалі будуть керуватися своїми національними інтересами. Не більше і не менше. Очевидно, що один візит і одне рукостискання не може тут змінити нічого», - констатував Олещук.

Експерт підкреслив, що погляд на світову політику як на закритий клуб «кількох лідерів» скидається на «московську конспірологію».

Зустріч Порошенка і Трампа: чого досягла УкраїнаЖурналіст Денис Попович розповідає про зустріч президентів України і США, а також про те, чого домоглася цими переговорами Україна.

«Важлива не зустріч Трампа і Порошенка, не персони, а рішення. Законодавче закріплення санкцій проти Росії у США важитиме більше, ніж десять візитів президента. Ухвалення багатостраждального «Акту на підтримку України» могло б визначити долю україно-американських відносин на десятиліття. Це значно важливіше, аніж скільки завгодно рукостискань Трампа з Порошенком. На цирк уже перетворилася вітчизняна політика. Повторювати це зі світовою – хибний крок», - проаналізував Петро Олещук.

Нагадаємо, прес-центр Білого дому оприлюднив повну стенограму розмови Трампа з Порошенком. За підсумком зустрічі американський лідер заявив, що «у переговорах було досягнуто значного прогресу».

Детальніше про першу зустріч двох президентів – у матеріалі «Зустріч Порошенка і Трампа. Чого досягла Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: