Посол США: Тіллерсон вивчає варіанти участі Америки у врегулюванні ситуації на Донбасі

Читать на русском
Ми переглядаємо нашу політику стосовно України і, я думаю, рухаємося вперед у дуже позитивному напрямку, - сказала посол США в Україні Марі Йованович.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон вивчає різні варіанти участі Сполучених Штатів у врегулюванні ситуації на Донбасі, оскільки це є дуже важливою частиною американської політики.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович у відповідь на запитання журналістів, чи розглядають Штати можливість участі у «нормандському» чи будь-якому іншому форматі для розв'язання ситуації на Донбасі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Турчинов заявив, що війна закінчиться, коли буде взята МоскваСекретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що війна на Донбасі завершиться, коли буде взята Москва.

«Ми переглядаємо нашу політику стосовно України і, я думаю, рухаємося вперед у дуже позитивному напрямку. Очевидно, що ситуація на сході є дуже важливою частиною цього, і ми будемо всіляко підтримувати Україну. Держсекретар Тіллерсон уважно вивчає всі можливі варіанти нашої участі у вирішенні цього питання», - сказала Йованович.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Адміністрація президента США Дональда Трампа хоче перезапустити процес переговорів про мирне врегулювання конфлікту в Україні.

Сам Тіллерсон заявив, що Росія зможе повернутися до складу «Великої сімки» тільки після відновлення суверенітету України і виконання Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: