Якщо в ОРДЛО відбудеться техногенна катастрофа, вона досягне і РФ - Геращенко

Читать на русском
Якщо на окупованих територіях Донбасу відбудеться техногенна екологічна катастрофа, вона досягне і Російської Федерації.
Ірина Геращенко

Якщо на окупованих територіях Донбасу відбудеться техногенна екологічна катастрофа, вона досягне і Російської Федерації.

Про це в ефірі «5 каналу» заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

Донбас під обстрілами: ознаки ескалації і загрози нової катастрофи в регіоніСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова оцінив ризики ескалації в зоні АТО і гуманітарної кризи на Донбасі.

«В результаті розв'язаної агресії Російської Федерації, ми маємо там (на Донбасі) дуже серйозні екологічні ризики: починаючи від затоплених шахт на окупованій території - в деяких з них при граничному рівні води 164 метра, вода вже досягла 163 метра - і Російська Федерація повинна була б подумати, що якщо там трапиться екологічна та техногенна катастрофа, то вона досягне території Російської Федерації через підземні води, через всі ці грунтові проблеми», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ заявили про загрозу екологічної катастрофи на окупованих територіях Донбасу.

Відзначимо 15 грудня 2016 року Геращенко пообіцяла, що державна влада України забезпечить лікування і повну реабілітацію кожному громадянину України, після їх повернення з військового полону. Подивимося, чи зможе вона виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: