В ОБСЄ заявили про загрозу екологічної катастрофи на окупованих територіях Донбасу

Читать на русском
Глава СММ ОБСЄ закликав сторони конфлікту докласти усіх зусиль для захисту життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури і, таким чином, зберегти навколишнє середовище.

Внаслідок обстрілів водоочисних споруд, хімічних заводів та сільськогосподарських підприємств на території ОРДЛО несе серйозну загрозу для навколишнього середовища.

Про це заявив глава СММ ОБСЄ Ертурул Апакан на сторінці у Фейсбуці, передає «Слово і Діло».

«Захист об'єктів цивільної інфраструктури є важливим не лише для благополуччя усіх, хто мешкає у Донецькій і Луганській областях», - зазначив Апакан.

Що переконало Захід змінити своє ставлення до війни на Донбасі та чи виправдала себе місія ОБСЄЕксперт-міжнародник розповів, чи стримує ОБСЄ на Донбасі російську агресію і наскільки ефективно організація виконує свої функції.

«Пошкодження будь-якого з цих об'єктів може призвести до екологічної катастрофи, що, в свою чергу, поставить і без того постраждале населення з обох боків лінії зіткнення у ще більш скрутне становище», - підкреслив глава місії ОБСЄ в Україні.

При цьому Апакан закликав сторони конфлікту «докласти усіх зусиль для захисту цих життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури і, таким чином, зберегти навколишнє середовище».

Раніше спостерігачі ОБСЄ зафіксували кілька протитанкових мін біля дороги в районі окупованого Первомайська.

Під час візиту в Донбас делегації ЄС на чолі з комісаром з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнесом Ханом керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що вісім населених пунктів Донбасу не підлягають відновленню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: