Переселенцям з окупованих територій призупинили видачу біометричних паспортів – джерело

Читать на русском
Переселенців з окупованих територій Донбасу і Криму, які бажають отримати біометричні паспорти, відправляють до суду для встановлення особи.

Державне підприємство «Документ» призупинило видачу біометричних закордонних паспортів жителям, внутрішньо переміщеним особам з окремих районів Донецької і Луганської областей, а також окупованого Криму, відправляючи їх до суду для встановлення особи.

Про це «Слову і Ділу» повідомило джерело в держпідприємстві.

За інформацією співрозмовника, жителів ОРДЛО, яким виданий паспорт на окупованих територіях, відправляють до суду для процедури встановлення особи.

Водночас перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова таку інформацію не підтверджує і запевняє, що крім раніше введеної спецперевірки нічого нового введено не було.

Також цю інформацію спростували в документ-сервісі «Готово!» і самому держпідприємстві «Документ». Як повідомив прес-секретар ДП Володимир Поліщук, інформація про припинення видачі біометричних паспортів переселенцям не відповідає дійсності. Для отримання паспорта їм необхідно мати при собі додаткові документи, наприклад: дипломатичний паспорт; службовий паспорт; посвідчення особи моряка; посвідчення члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну; водійське посвідчення; військовий квиток; пенсійне посвідчення; пільгове посвідчення; пропуск на роботу; свідоцтво про народження; свідоцтво про шлюб; свідоцтво про розірвання шлюбу; дипломи про закінчення вищого навчального закладу або інші документи.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про рекордний попит на видачу біометричних паспортів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: