В ОБСЄ розповіли, як діє «хлібне перемир'я»

Читать на русском
Представник місії ОБСЄ зазначив, що на сьогодні всі спроби сторін досягти на тривалий час повного припинення вогню не вдалися.

«Хлібне перемир'я», запроваджене для збирання селянами врожаю в зоні АТО на Донбасі порушується.

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Укрінформ».

«Навіть минулого тижня, коли спостерігалося зниження рівня насильства, режим припинення вогню не дотримувався», - сказав Хуг.

В Адміністрації Порошенка розповіли про «формулу Макрона»«Формула Макрона» передбачає реалізацію Мінських угод за допомогою конкретних практичних кроків.

Представник місії ОБСЄ зазначив, що на сьогодні всі спроби сторін досягти на тривалий час повного припинення вогню не вдалися.

«Поновлення зобов'язань щодо припинення вогню на кшталт тих, що ми чули у рамках «хлібного перемир'я», в кращому випадку призводило до часткового режиму припинення вогню і завжди на дуже короткий період», - додав Хуг.

Нагадаємо, 21 червня Тристороння контактна група в Мінську домовилася про «хлібне перемир'я» в зоні АТО на час збирання врожаю. Перемир'я мало тривати до 31 серпня.

Сьогодні зранку українська сторона СЦКК повідомила, що спостерігачам СММ ОБСЄ довелося евакуювати свій польовий офіс у Попасній Луганської області через обстріли з боку бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: