Львівська влада «здалася» у боротьбі зі сміттям

Читать на русском
Міськрада Львова на 2 роки передала облдержадміністрації повноваження з вивезення сміття з міста і погодилася заплатити за це 600 млн грн.

Міськрада Львова на 2 роки передала облдержадміністрації повноваження з вивезення сміття з міста і погодилася заплатити за це 600 млн грн.

Про це повідомив у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий, пише «Слово і Діло».

Повноваження з утилізації львівського сміття передані до 30 червня 2019 року. За цей час місто заплатить обласній адміністрації 150 млн грн у 2017 році, 300 млн грн в 2018 році і 150 млн грн у 2019 році.

«Пішли на цей крок у відповідь на ультиматум представника державної влади, який минулого тижня офіційним листом повідомив жителям Львова, що лише за таких умов з міста буде знята сміттєва облога», - написав Садовий.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв домовитись з керівниками сусідніх областей про прийом сміття зі ЛьвоваСказано 18 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Мер Львова також зазначив, що серед вимог до львівської громади була вимога відмови від будівництва сміттєпереробного заводу, проте місто її відкинуло.

«Місто продовжить дії в напрямку будівництва сучасного сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2. Розробка проектної частини вже в процесі», - додав Садовий.

Нагадаємо, за інформацією обладміністрації, у Львові від сміття вже очистили майже половину майданчиків.

А у Львівській ОДА розповіли, як будуть контролюватися кошти на вивезення сміття.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: