Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков заявив, що Садовий і Березюк понесуть відповідальність за блокаду Донбасу

28 лютого 2017 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що мер Львова Садовий та голова фракції «Самопоміч» Березюк понесуть відповідальність за блокаду Донбасу та її наслідки. Нагадаємо, у період з 26 грудня 2016 року до 15 березня 2017 року здійснювалися активні протестні дії, направлені на тимчасове повне припинення транспортного сполучення між Україною та тимчасово окупованою Росією і контрольовану проросійськими кримінальними угрупуваннями територією Донецької та Луганської областей.
Не виконано
Сказано 28 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.business.ua/darkside/avakov_o_blokade_ldnr_sadovoy_i_samopomoshch_vinovaty_v_politicheskoy_myasorubke_video-363395/
  • https://ru.slovoidilo.ua/2017/02/28/novost/politika/avakov-nazval-familii-otvetstvennyx-za-blokadu-donbassa
  • Лист Нацполіції від 4 червня 2018 року
  • Лист Нацполіції від 21 травня 2020 року

Результат

Відповідно до листа Національної поліції України від 4 червня 2018 року, інформація про кримінальні провадження, розпочаті у 2017 році відносно мера Львова Андрія Садового та голови фракції «Самопоміч» Олега Березюка за фактами блокади Донбасу та її наслідків у Головному слідчому управлінні Нацполіції відсутня.

СУ ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, розпочатому 2 лютого 2017 року за фактом блокування групою осіб залізничних перегонів та автошляхів в Донецькій області за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 278, ч. 1 ст. 279 КК України. На теперішній час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, про підозру в учиненні зазначених кримінальних правопорушень нікому не повідомлялося.

Відповідно до листа Нацполіції від 21 травня 2020 року, досудове розслідування триває. Садовий та Березюк не є сторонами кримінального провадження. Про підозру в учиненні зазначених кримінальних правопорушень нікому не повідомлялося. Через рік після отримання цього листа, згадані громадяни, які є публічними особами, не були притягнуті до відповідальності. Про це свідчить відсутність: звинувачень, відповідних коментарів компетентних органів, судового процесу. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».