У Франції відбулася стрілянина біля мечеті: восьмеро поранених

Читать на русском
Двоє осіб у капюшонах підійшли до мечеті Ар-Рахма в Авіньйоні в той момент, коли з неї виходили віряни. Вони почали стріляти в людей.

Внаслідок стрілянини поблизу мечеті на півдні Франції поранили вісьмох людей.

Про це пише «ВВС-Україна» з посиланням на місцеву владу, передає «Слово і Діло».

Двоє осіб у капюшонах у неділю, 2 липня, приблизно о 22:30 за місцевим часом підійшли до мечеті Ар-Рахма в Авіньйоні в той момент, коли з неї виходили віряни. Вони почали стріляти в людей.

Нападники, озброєні пістолетом та дробовиком, приїхали автомобілем Renault Clio, пише видання La Provence.

Прокуратура кваліфікувала підрив машини зі співробітниками СБУ як терактВійськова прокуратура кваліфікувала як теракт підрив автомобіля зі співробітниками СБУ, в результаті якого загинув полковник служби Юрій Возний, а ще троє людей отримали поранення.

Поліція вже заявила, що не розглядає інцидент як терористичний напад.

Четверо людей отримали поранення на вулиці біля мечеті, крім того, від шрапнелі постраждала сім'я з чотирьох осіб, серед них семирічна дівчинка. Вони перебували в своєму помешканні за 50 метрів від мечеті, коли почалася стрілянина, повідомляє La Provence із посиланням на своє джерело.

Двох із восьми постраждалих госпіталізували. Ймовірно, відвідувачі мечеті не були мішенню нападників, повідомило джерело.

Очевидці кажуть, що десятки людей, які були біля мечеті в момент нападу, почали розбігатися, коли побачили, що до них ідуть двоє людей зі зброєю.

«Це був чорний Renault, – додав свідок. – В автомобілі було четверо осіб, але лише двоє з них, ті, що сиділи ззаду, вийшли та почали стріляти».

Нагадаємо, понад 15 осіб отримали поранення внаслідок стрілянини в нічному клубі штату Арканзас.

Також у Києві на АЗС в Оболонському районі двоє водіїв влаштували бійку з перестрілкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: