На Донбасі біля місії ОБСЄ сталися вибухи та стрілянина

Читать на русском
На Донбасі біля патруля Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ сталися вибухи і стрілянина зі стрілецької зброї.

На Донбасі біля патруля Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ сталися вибухи і стрілянина зі стрілецької зброї.

Про це йдеться в звіті місії, передає «Слово і Діло».

«23 червня о підконтрольному урядові н.п. Золоте-4 патруль СММ в складі шести співробітників на двох броньованих машинах стояв на території житлового району, на відстані близько 300 м на північ від ділянки розведення сил в районі н.п. Золоте (60 км на північний захід від Луганська). Всі члени патруля перебували не в автомобілях. О 10:38 менш ніж за одну хвилину вони почули інтенсивний вогонь зі стрілецької зброї (приблизно 50-100 пострілів), 2 вибухи, оцінені як постріли з міномета калібром 82 мм, і 3 постріли з автоматичного гранатомета (типу АГС) - все на відстані близько 100 м на південний схід», - наголошується в повідомленні.

При цьому додається, що незабаром після цього команда СММ чула 3-4 черги з великокаліберного кулемета, за якими послідували численні постріли зі стрілецької зброї в 150-200 м на південний схід.

«Принаймні одна куля, яка, за оцінкою спостерігачів, була випущена з південно-східного напрямку, просвистіла особливо чітко і пролетіла над їх головами настільки низько, що їм довелося пригнутися», - підкреслюється в звіті.

Після цього спостерігачі вирушили на захід у бік урядового блокпоста, розташованого в 300 м на північ від ділянки розведення сил і засобів в районі Золотого. Як зазначається, спостерігачі помітили, що українські військові направили зброю на південь в напрямку ділянки розведення в районі Золотого, і дві військові машини проїхали на високій швидкості в сторону н.п. Золоте-4.

Незабаром патруль на височини в 1 км на північ від блокпоста бачив клуб диму, що піднімався в 3 км на південний схід, за їхньою оцінкою, на ділянці розведення в районі Золотого.

Члени патруля СММ благополучно повернулися на свою базу в Сєвєродонецьку. Місія поінформувала Спільний центр контролю та координації (СЦКК) про цей інцидент.

Раніше в ОБСЄ заявили, що вважають неприпустимими інциденти зі співробітниками місії на Донбасі.

А Німеччина збільшить кількість своїх поліцейських в ОБСЄ на Донбасі в десять разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: