Прокуратура кваліфікувала підрив машини зі співробітниками СБУ як теракт

Читать на русском
Військова прокуратура кваліфікувала як теракт підрив автомобіля зі співробітниками СБУ, в результаті якого загинув полковник служби Юрій Возний, а ще троє людей отримали поранення.

Військова прокуратура кваліфікувала як теракт підрив автомобіля зі співробітниками СБУ, в результаті якого загинув полковник служби Юрій Возний, а ще троє людей отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

«27 червня 2017 року близько 19.00 год. по вул. Садовій у с. Іллінівка Костянтинівського району Донецької області невстановленою особою приведено у дію вибуховий пристрій, в результаті детонації якого знищено автомобіль марки Опель Вектра, в якому перебували військовослужбовці СБ України, а також місцевий житель», – розповіли в ГПУ.

В результаті вибуху один військовослужбовець Служби безпеки України загинув на місці події, іншим двом, а також місцевому мешканцю заподіяні тілесні ушкодження різного ступеня важкості.

Зараз постраждалі госпіталізовані в медичний заклад. Після надання їм невідкладної медичної допомоги, стабілізації їх стану здоров'я, при їхній особистій участі буде проведено комплекс необхідних слідчих і процесуальних дій.

Наведені обставини кваліфіковані як терористичний акт, що призвів до загибелі людини і заподіяння інших тяжких наслідків за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснює Військова прокуратура сил АТО.

Для повного з'ясування обставин злочину призначений комплекс криміналістичних та судово-медичних експертиз, проведено огляд місця, допитані свідки події, а також встановлюється вичерпний перелік її очевидців.

Досудове розслідування триває.

28 червня стало відомо, що на Донбасі вибухнула машина, в якій знаходилися співробітники СБУ. За попередньою інформацією, автомобіль підірвався на міні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: