ГПУ: «Укрзалізниця» завдала державі збитки на користь компаній з РФ

Читать на русском
Чиновники ПАТ «Укрзалізниця» завдали державі збитки в розмірі 10 млн доларів, зробивши необґрунтований перегляд тарифів.

Чиновники ПАТ «Укрзалізниця» завдали державі збитки в розмірі 10 млн доларів, здійснивши необґрунтований перегляд тарифів в інтересах російських гірничо-збагачувальних холдингів і експедиторських компаній.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, передає «Слово і Діло».

Які підсумки роботи Балчуна в «Укрзалізниці»Транспортний експерт проаналізував діяльність «Укрзалізниці» під керівництвом поляка Войцеха Балчуна.

«Генеральною прокуратурою України при оперативному супроводі Головного управління СБ України здійснюється досудове розслідування за фактом протиправних дій посадових осіб ПАТ «Укрзалізниця», які в інтересах російських гірничо-збагачувальних холдингів і експедиторських компаній безпідставно здійснили перегляд тарифних умов, значно занизивши їх, в результаті чого державі завдано збитків на суму понад 10 млн дол.», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, чиновники звинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У зв'язку з цим 20 червня 2017 року слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Головного управління СБ України проведено обшуки за місцями роботи та проживання причетних до протиправної діяльності осіб.

«Отримані в ході досудового розслідування та під час проведення обшуків дані свідчать про вплив з боку окремих осіб, так званих «наглядачів», на прийняття рішень керівництвом ПАТ «Укрзалізниця», що призводило до нанесення шкоди інтересам держави, фактами сприяння в отриманні надприбутків російськими фінансово-промисловими групами і проведення окремими особами несанкціонованих переговорів від імені ПАТ «Укрзалізниця» на території Російської Федерації», - відзначили в Генеральній прокуратурі.

Тривають подальші слідчі дії.

Нагадаємо, що раніше Балчун розповів про фінансові показники «Укрзалізниці».

А 13 червня ГПУ підготувала підозру одному з чиновників «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: