Мінкульт обурений проведенням у Москві виставки з експонатами кримського музею

Читать на русском
У відомстві проведення виставки назвали цинічним порушенням не лише суверенних прав української держави, а й положень міжнародних актів.

Міністерство культури України звернеться до ЮНЕСКО в зв'язку з проведенням у Державному музеї образотворчих мистецтв імені Пушкіна в Москві виставки «Пантикапей і Фанагорія. Дві столиці Боспорського царства».

Про це повідомляється на сайті Мінкульту, передає «Слово і Діло».

Формат повернення Криму Україні доведеться продумувати без допомоги ЗаходуПолітичний експерт розповів про формат повернення Криму та Донбасу і зробиш припущення, яких результатів варто очікувати за підсумками дипломатичних зустрічей президента України в ЄС та США.

«Міністерство культури вкрай обурене проведенням виставки «Пантикапей і Фанагорія. Дві столиці Боспорського царства», яка відкрилася 29 червня 2017 року в Державному музеї образотворчих мистецтв імені О. С. Пушкіна (Москва). Мінкульт закликає Росію негайно припинити міжнародні правопорушення, а також вчергове звертається до міжнародних організацій із проханням вжити заходів до країни-порушника», – йдеться в заяві.

У відомстві проведення виставки назвали цинічним порушенням не лише суверенних прав української держави, а й положень міжнародних актів.

«Культурні цінності, що є в музеях АР Крим, – це музейні предмети, які є невід'ємною частиною державної частини Музейного фонду України та є власністю держави Україна, національним багатством, невід'ємною складовою культурної спадщини України й охороняються міжнародним і національним законодавством. Незаконно вивезені з території України культурні цінності підлягають поверненню в Україну», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, на виставці представлені 450 експонатів, що розкривають історію Боспорського царства від VII ст. до н. е. до I ст. н. е. Серед іншого також експонуються археологічні предмети з фондів Східно-Кримського історико-культурного музею-заповідника (Керч). В окрему групу виділені «знахідки останніх років».

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін перетворив прибережні води навколо окупованого Криму на «вільну економічну зону».

Нагадаємо також, що 30 липня половина Кримського півострова залишилася без Інтернету через будівництво Керченського мосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: