Зведення штабу АТО 3 липня: 20 обстрілів, є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування 2 липня.

За минулу добу, 2 липня, російсько-окупаційні війська 20 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого двоє військових отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«У результаті ворожих обстрілів двоє бійців сил АТО вчора, на жаль, отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку бойовики випустили майже два з половиною десятки снарядів зі 122-мм артилерійських систем по наших позиціях у районі Водяного. Згодом злочинці декілька разів обстрілювали зі стрілецької зброї українських воїнів у районі Лебединського. Поблизу Павлополя та Гнутового противник бив із гранатометів різних модифікацій. По наших опорних пунктах неподалік Новотроїцького бойовики відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів. Усього тут зафіксовано 8 ворожих збройних провокацій.

На донецькому напрямку по оборонних укріпленнях сил АТО в районі Зайцевого ворог вів вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та озброєння БМП. Також із різних систем піхотного озброєння окупанти обстрілювали українських воїнів, котрі тримають оборону в передмісті Авдіївки, на підступах до Кам'янки та неподалік Верхньоторецького. Крім того, поблизу Авдіївки незаконні збройні формування застосовували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм.

На луганському напрямку бойовики з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів відкривали вогонь по опорних пунктах у районі Станиці Луганської. З гранатометів противник обстрілював укріплення українських підрозділів поблизу Щастя та селища Жовте. А районі Бахмутської траси ще на світанку минулої доби окупанти застосовували 120-мм міномети, з яких били по оборонцях Кримського.

Нагадаємо, бойовики за день 1 липня здійснили 9 обстрілів.

Раніше СБУ затримала на Донбасі шпигуна «ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: