Порошенко привітав українських воїнів-добровольців зі святом

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко звернувся з вітаннями до військових і цивільних в День українського добровольця.

Президент України Петро Порошенко звернувся з вітаннями до військових і цивільних в День українського добровольця.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку глави держави в Facebook.

«Дякую всім воїнам-добровольцям – тим, хто зараз працює в Національній поліції, служить в Національній гвардії, перевівся до лав Збройних сил, або займає активну громадянську позицію в цивільному житті», – написав Порошенко.

Він підкреслив, що єдність і рішучість добровольців необхідні Україні.

«Потрібна єдність, потрібна рішуча протидія спробам ворога, який зрозумів неможливість перемогти нас на фронті, й намагається дестабілізувати ситуацію зсередини. Дякую кожному з вас за принципово тверду і чітку громадянську позицію і низький уклін кожному з вас від Українського народу», - сказав Президент.

Міноборони закликає військових пенсіонерів повернутися на службуОчільник Міноборони сьогодні звернувся до офіцерів запасу, закликаючи їх взяти приклад із добровольців і повернутися на військову службу. Він підкреслив, що армія потребує досвіду військових пенсіонерів.

Також глава держави вручив державні нагороди. Так, орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджений молодший лейтенант Євген Яранцев, який проходив військову службу в «Айдарі» і брав участь в бойових зіткненнях в районі Хрящуватого, Щастя, був учасником оборони луганського аеропорту.

«Під час відведення військ з Дебальцевого Євген Яранцев в складі евакуаційної групи вивозив поранених і зброю», – йдеться в повідомленні.

Ще семеро добровольців отримали ордени «За мужність» III ступеня, шестеро військових - медалі «За військову службу Україні» та п'ятеро – «Захиснику Вітчизни».

В Україні сьогодні, 14 березня, вперше святкують День добровольця.

З моменту початку бойових дій на сході країни в Збройні сили України вступили понад 100 тисяч добровольців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: