Популізм від Новинського: як нардеп Порошенку імпічмент обіцяв

Читать на русском
Народний депутат погрожував оголосити імпічмент Президенту в разі, якщо той докорінно не вплине на ситуацію в країні.
Вадим НовинськийФото з відкритих джерел

Народному депутату Вадиму Новинському не вистачило часу на те, щоб виконати власну обіцянку про оголошення імпічменту Президенту Петру Порошенку в разі, якщо той не зможе докорінно змінити ситуацію в країні.

Під «докорінними змінами» Новинський розумів «розпуск парламенту війни» та «відставку уряду соціального геноциду», нагадує «Слово і Діло».

Варто відзначити, що ця заява була зроблена 22 липня минулого року, відразу після проведених СБУ обшуків низки підприємств інвестгрупи «Смарт-Холдинг», засновником якої є народний депутат.

Варто відзначити, що згідно з чинним законодавством України, Рада може ухвалити рішення про імпічмент Президента, проте не менш ніж трьома чвертями конституційного складу й лише після розгляду питання Конституційним судом та отримання відповідного висновку від Верховного суду, що підтверджує, що в діях Глави держави наявні ознаки державної зради або іншого злочину.

Законопроект, яким могла би бути передбачена спрощена процедура примусової відставки Президента України – №1097 «Про порядок імпічменту Президента України» – відхилений і знятий із розгляду Верховної Ради ще в першій половині 2016 року.

Разом із тим, «Слово і Діло» поцікавилося, чи не проводив «Опозиційний блок» збір підписів щодо цього питання, однак в апараті парламенту порталу на це питання відповіли негативно.

Таким чином, уже п'ятнадцята обіцянка Новинського отримує статус «не виконано». Загалом «Слово і Діло» зареєструвало 37 обіцянок депутата, з яких він виконав лише 2.

У рейтингу відповідальності парламентарів місце Новинського – далеко в четвертій сотні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: