У ГПУ розповіли, скільком особам оголосили підозру в справі про викрадення Драбинка

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України розповіли подробиці розслідування кримінального провадження про викрадення митрополита Олександра Драбинка.

У справі про незаконне позбавлення волі особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира архієпископа (нині митрополита) Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка Генеральна прокуратура оголосила про підозру п'ятьом фігурантам.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит «Українського тижня», повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, про підозру повідомили колишнім президенту України Віктору Януковичу, міністру внутрішніх справ Олександру Захарченку та начальнику київської міліції Валерію Коряку. Їм інкримінується перевищення службових повноважень.

«Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження від 21.05.2014 за частиною 2 статті 146, частиною 2 статті 365 КК України за фактом перевищення службових повноважень колишніми високопосадовцями – Януковичем В. Ф., Захарченком В. Ю. та Коряком В. В. при незаконному позбавленні волі Драбинка О. М. в червні-грудні 2013 року», – йдеться в повідомленні.

Згідно з текстом, Захарченку та Коряку про підозру повідомили ще 19 листопада 2014 року, тоді як Януковичу через два роки – 21 листопада 2016 року. Крім цього, про підозру оголошено двом працівникам спеціального підрозділу судової міліції МВС «Грифон».

«У цьому ж провадженні 20.11.2014 повідомлено про підозру двом працівникам СБСМ «Грифон» за частиною 2 статті 146, частиною 1 статті 365 КК України, провадження в яких виділено в окрему справу», – йдеться у відповіді ГПУ.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського. Після цього нардеп заявив, що має намір подати до суду на «фабрикантів» справи проти нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: