Митрополит Драбинко про зняття недоторканності з Новинського: це ще один крок до очищення влади

Читать на русском
Митрополит Олександр Драбинко прокоментував рішення ВР щодо зняття недоторканності з Вадима Новинського.

Як християнин я розумію, що такі справи мають вирішувати християни між собою по-євангельськи – в мирі, любові та взаєморозумінні. В цій ситуації до людей, які говорять про Християнство, віру та церкву, долучилися інтереси політичного та олігархічного характеру.

Про це в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» заявив митрополит Олександр (Драбинко), аналізуючи інформацію про те, що парламент підтримав часткове зняття недоторканості з Вадима Новинського.

«Я вже неодноразово пояснював, що є причиною тієї ситуації, яка склалася. Свого часу Янукович, Захарченко, «сім'я» хотіли поставити свого митрополита заради використання УПЦ, взагалі православної церкви як структури вірян, як електорату на виборах 2015 року», – зазначив Драбинко.

«Яка його роль у проекті, вже відомо й проговорювалося давно та неодноразово, а те, що невідомо – є сподівання, що завдяки консолідованій позиції народних депутатів у цьому питанні слідство все-таки виявить ті факти, про які ми не знаємо, але які впливали на державно-церковні відносини», – зауважив митрополит.

Резюмуючи, він додав, що коли починалася Революція Гідності, митрополит Володимир сказав, що саме зараз Україна очищується.

«Україна очищується. Він знає, за що це йому (мається на увазі повалення режиму Януковича – Ред.)», – нагадав Драбинко слова митрополита Володимира.

«Так само прекрасно розумію і я сьогодні. Це ще один крок до очищення нашого парламенту, влади. Я вірю, що Україна стане європейською державою, де буде верховенство закону, а не гаманця», – прокоментував Олександр Драбинко.

Влада в церкві. Колонка Олександра ДрабинкаМитрополит (Олександр) Драбинко розмірковує про природу влади, про її структуру та ділиться спогадами про Блаженнішого Митрополита Володимира

«Я не прагну особистої сатисфакції. Моя мета інша: покласти край намаганням олігархії керувати Церквою та щоби мої брати і сестри дізналися правду про беззаконня, яке творилося режимом Януковича стосовно блаженноспочилого Митрополита Володимира», - написав він у livejournal.

Як повідомлялося раніше, на початку листопада генпрокурор Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення Вадима Новинського до кримінальної відповідальності.

Як уточнили в ГПУ, Новинський був переговірником у спробі узурпувати владу в церкві. Сам Новинський спростовує інформацію про те, що виконував доручення екс-президента Віктора Януковича щодо тиску на церкву.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» оприлюднило ексклюзивний матеріал Олександра Драбинка, в якому він розповів про злочини проти громадськості та церкви, за які має відповісти Новинський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: