Пожежі в Португалії забрали життя майже 60 осіб

Читать на русском
У Португалії стрімко зростає кількість жертв сильних лісових пожеж в окрузі Педрогау Гранде в центральній частині країни.

У Португалії стрімко зростає кількість жертв сильних лісових пожеж в окрузі Педрогау Гранде в центральній частині країни.

Як повідомляє радіостанція TSF, вже знайдено тіла 57 осіб, пише «Слово і Діло». Ще 59 людей постраждали, причому деякі з них у важкому стані.

Відзначається, що 30 загиблих були знайдені в автомобілях, ще 17 осіб - біля машин або вздовж узбіч і 10 в сільській місцевості.

Жителі прилеглих населених пунктів були змушені покинути свої будинки. В районі відсутня електрика.

До ліквідації пожежі задіяли 700 рятувальників і 250 одиниць техніки. Євросоюз вже пообіцяв допомогу Португалії. В країну спрямовані літаки з Франції та Іспанії. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер оголосив, що ЄС задіє механізм цивільного захисту та надасть усіляку допомогу Португалії.   Як відомо, пожежа в Португалії спалахнула напередодні в другу половину дня з невстановленої поки що причини і почала з блискавичною швидкістю поширюватися на всі боки. Масштаб збитку поки не піддається оцінці. У суботу температура повітря в Португалії перевищувала 40 градусів.

Нагадаємо, число жертв пожежі в Лондоні зросла до 30.

На тлі події в місті почалися масові протести - британці вимагають відставки прем'єра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: