Хакерська атака в Україні: Нацполіція відкрила більше 60 кримінальних справ

Читать на русском
Правоохоронці отримали понад 2 тисячі повідомлень про зараження комп'ютерних мереж вірусом.

У Національну поліцію України надійшло вже 2 108 повідомлень про інфікування комп'ютерних мереж вірусом-шифрувальником. Правоохоронці зареєстрували 420 заяв, відкрито 66 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України, передає «Слово і Діло».

Полторак заявив про створення кібервійськУ Міноборони створюється підрозділ, з урахуванням позитивного досвіду Литви і за допомогою НАТО, яке буде адекватно реагувати на кіберзагрози.

«За останню добу таких повідомлень надійшло близько 600. За словами фахівців з кіберполіції, на третій день фіксації таких повідомлень організації зверталися в поліцію лише з метою консультації і документування уражених вірусом комп'ютерів», - відзначили в поліції.

Загалом з приводу блокування роботи комп'ютерної техніки за допомогою вірусу-шифрувальника в поліцію офіційно подано 420 заяв. З них - 309 звернень від приватного сектора країни і 111 - від державних організацій.

«За результатами отриманих звернень в 66 випадках поліція почала кримінальні провадження у ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) КК України», - додали у прес-службі.

Загалом з приводу блокування роботи комп'ютерної техніки за допомогою вірусу-шифрувальника до поліції офіційно подано 420 заяв. З них - 309 звернень від приватного сектора країни і 111 - від державних організацій.

Масові хакерські атаки в Україні: що таке «Petya.A» і як не стати жертвою вірусуКомп'ютерний вірус Petya.A, який атакував комп'ютерні системи великих компаній і організацій України, запускається через шкідливе посилання.

За результатами отриманих звернень, в 66 випадках поліція почала кримінальні провадження у ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) КК України.

Крім того, 354 таких факти внесені в журнал єдиного обліку про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Вирішується питання про їх правовий кваліфікаціі.е

Раніше в СГБО повідомили, що кібератака не ​​завдала великої шкоди Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: