РНБО: Кібератака не завдала великої шкоди Україні

Читать на русском
Вірусна атака була спрямована на об'єкти критичної інфраструктури, але, незважаючи на панічні настрої, великої шкоди зловмисники завдати не змогли.

Вірусна атака була спрямована на об'єкти критичної інфраструктури, але, незважаючи на панічні настрої, великої шкоди зловмисники завдати не змогли.

Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Вірусною атакою було завдано шкоди органам державного управління, банківським установам, об'єктам промисловості, зокрема - об'єктам критичної інфраструктури.

«Але незважаючи на панічні настрої, великої шкоди зловмисники не змогли завдати», - зазначив Петров.

Він пояснив, що в цьому випадку виключається версія, що атака була здійснена для отримання прибутку зловмисників.

Кібератака: яких наслідків очікуватиЖурналіст Максим Кречетов розповів про можливі наслідки кібератаки, яка сталася напередодні Дня Конституції.

«За розкодування зашифрованих внаслідок вірусу комп'ютерів треба було заплатити близько $ 300, але, за даними Нацполіціі, цим скористалися тільки 28 осіб. Тобто прибуток зловмисників склав близько $9 тисяч - він непорівнянний з їх витратами», - сказав він.

Петров зазначив, що про політичний підтекст цієї акції свідчить і сама назва вірусу, а також те, що атака була здійснена напередодні Дня Конституції.

Петров також додав, що захищатися від кібератак Україні допомагають також західні партнери.

Зокрема, в рамках партнерства з НАТО Україна реалізує проект з кібербезпеки.

Як відомо, 27 червня хакери атакували низку українських банків, енергетичних і транспортних компаній, а також органи влади, заразивши комп'ютери вірусом-здирником.

У кіберполіції назвали число звернень за допомогою через атаки вірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: