ГПУ оголосила нові підозри Януковичу

Читать на русском
Генпрокуратура оголосила нові підозри колишньому президенту Віктору Януковичу і екс-главі МВС Віталію Захарченку у справі про злочини проти Майдану.

Генпрокуратура оголосила нові підозри колишньому президенту Віктору Януковичу і екс-главі МВС Віталію Захарченку у справі про злочини проти Майдану.

Про це написав у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри і про нову підозру крім Януковича і Захарченка таким екс-чиновникам: заступнику міністра внутрішніх справ Ратушняку, голові Служби безпеки України Якименку, першому заступнику голови СБУ Тоцькому і заступнику начальника - начальнику міліції громадської безпеки ГУ МВС в Києві Федчуку.

Їх підозрюють в: незаконне перешкоджання організації і проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій; в організації перевищення правоохоронцями влади і своїх службових повноважень; умисному вбивстві двох і більше осіб; замаху на умисне вбивство двох і більше осіб; заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження і також в організації теракту.

Адвокати Януковича будуть клопотати, щоб йому дозволили допитати перших осіб державиАдвокати Віктора Януковича будуть клопотати про надання йому можливості допитати перших осіб держави щодо подій 2014 року.

Раніше генпрокурор визначив термін, коли всі справи по Евромайдану повинні передати до суду.    Як відомо, Янукович перекладає провину за силовий розгін Майдану на Клюєва і Льовочкіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: