Янукович перекладає провину за силовий розгін Майдану на Клюєва та Льовочкіна

Читать на русском
Німецькі засоби масової інформації повідомляють, що президент-утікач Янукович звинувачує Клюєвата Льовочкіна в застосуванні сили до активістів Майдану.
Віктор Янукович

Колишній президент України Віктор Янукович заперечує, що віддавав наказ про силовий розгін активістів, які зібралися на Майдані в листопаді 2013 року.

Янукович перекладає провину за силовий розгін на екс-секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Клюєва, а також колишнього главу його Адміністрації Сергія Льовочкіна, пише «Цензор.НЕТ», передає «Слово і Діло».

Як зазначає видання, говорячи про те, хто в листопаді 2013 року віддав наказ насильно «зачистити» Майдан, коли там стояли лише розчаровані та беззбройні студенти, Янукович спочатку заперечував, що Майдан на той час усе ще був мирним. Пізніше він підтвердив, що були задіяні спецпідрозділи, але за цим стояли секретар РНБО та глава Адміністрації президента.

«І олігарх Дмитро Фірташ, який втік до Відня. За його спиною вони вели свою гру: вони обманювали його й брехали йому», – наводить слова Януковича видання.

Нагадаємо, Янукович написав листа світовим лідерам, в якому виклав власну версію подій на Майдані.

Раніше «легітимний» погодився дати свідчення українським слідчим, але в Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: