Генпрокурор визначив термін, коли всі справи щодо Євромайдану мають передати до суду

Читать на русском
За словами генпрокурора Юрія Луценка, цього року прокурори повинні належним чином оцінити дії Януковича та його оточення.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив департаменту спеціальних розслідувань до жовтня передати до суду обвинувальні акти з фігурантів подій на Майдані в 2013-2014 роках.

Про це він сказав під час всеукраїнської конференції прокурорів, яка повинна обрати прокурорське самоврядування, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

«Завдання номер один в цьому році - це справа Януковича про державну зраду. (А також)...передача департаментом спецрозслідувань аналогічних обвинувальних актів в суд не пізніше вересня... по тим, хто винен у подіях на Майдані», - сказав він.

За його словами, в цьому році прокурори повинні належним чином оцінити дії Януковича та його оточення.

Раніше в ГПУ повідомили, що Адміністрація президента знищила частину секретних документів СБУ по боротьбі з тероризмом під час Евромайдане, а частина роздала колишнім співробітникам.

У лютому ГПУ допитала главу Верховного суду Ярослава Романюка в якості свідка у справах, що стосуються узурпації влади колишнім президентом Віктором Януковичем і злочинів проти учасників Евромайдана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: