НБУ запускає сервісний центр обслуговування фінустанов

Читать на русском
З відкриттям цього відділу доступ банків та небанківських фінансових установ до послуг регулятора стане уніфікованим та зручнішим.

З липня 2017 року Національний банк України запускає роботу спеціально створеного відділу - єдиного сервісного центру, який опікуватиметься обслуговуванням фінансових установ.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Роман Борисенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Це - революція для центрального банку та суттєвий крок назустріч учасникам ринку. Ми не тільки словами, але і діями доводимо свою прозорість та партнерське ставлення до учасників фінансового ринку. Ми стаємо клієнтоорієнтованими, навіть сам проект із створення відділу обслуговування фінансових установ носить назву «Єдиний сервісний центр НБУ для учасників ринку», - сказав Борисенко.

За його словами, із відкриттям цього відділу доступ банків та небанківських фінансових установ до послуг регулятора стане уніфікованим та зручнішим.

«Відділ стане «єдиною точкою входу» для звернень фінансових установ. Їх обслуговування відбуватиметься на єдиних засадах та ринкових принципах», - заявив він.

В Нацбанку назвали головну загрозу падіння гривніНБУ вважає, що втрата програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду створить ризики для нової хвилі девальвації гривні.

Новостворений відділ, що входить до складу операційного департаменту НБУ, надаватиме банкам та небанківським фінансовим установам послуги з: перевірки комплектності документів, поданих банком чи небанківською фінансовою установою, повноважень підписантів, укладання типових угод, договорів за зразками та їх супроводження (внесення змін, тощо), листування, інформування щодо підключення до послуги/прийняття запиту в роботу, статусу запиту, надання консультацій щодо послуг, які надає Національний банк, та приєднання до Єдиного договору банківського обслуговування, координації діяльності НБУ щодо надання послуг згідно Єдиного договору банківського обслуговування.

При цьому відділ супроводжуватиме наступні операції: операції на фондовому ринку України, операції з розміщення депозитних сертифікатів, послуга Bank ID, інформаційні послуги національної платіжної системи (НПС) «Простір» тощо.

Раніше Нацбанк спростив процедуру капіталізації банку і порядок припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

Також НБУ ініціює введення патентного збору для компаній, що займаються валютообмінними операціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: