НАБУ і САП зробили заяву щодо Манафорта

Читать на русском
НАБУ і САП заявляють, що не мають повноважень проводити розслідування щодо екс-радника колишнього президента Віктора Януковича Пола Манафорта.

НАБУ і САП заявляють, що не мають повноважень проводити розслідування щодо екс-радника колишнього президента Віктора Януковича Пола Манафорта.

Про це було заявлено 29 червня в загальній заявив відомств, повідомляє «Слово і Діло».

«... в матеріалах, переданих Національному антикорупційному бюро України колишнім першим заступником Голови Служби безпеки України Віктором Тріпаком в травні минулого року, ім'я Пола Манафорта згадується в 22 записах за період з 20 листопада 2007 по 5 жовтня 2012 року. Загальна сума витрат, зазначених у цих записах, становить 12,7 млн ​​доларів США», - сказано в заяві.

«НАБУ і САП не проводили офіційного розслідування причетності Пола Манафорта до отримання коштів від Партії регіонів. Він не був і не є українським державним службовцям, і тому не може здійснювати корупційні діяння згідно з українським законодавством. Оцінку діям даної особи повинні давати компетентні органи інших держав, чия юрисдикція поширюється на розслідування можливих фактів таких правопорушень», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Манафорт підтвердив отримання $ 17 мільйонів від «Партії регіонів».

Нагадаємо, раніше глава САП Назар Холодницький заявив, що прокурори не знайшли доказів причетності Манафорта до «чорної бухгалтерії ПР».

Політтехнолог Тарас Загородній в коментарі «Слову і Ділу» назвав справу за «амбарною книгою «Партії регіонів» безперспективною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: