Підтвердилися дві виплати Манафорту з «чорної бухгалтерії» Партії регіонів

Читать на русском
Американське інформагентство Associated Press (AP) знайшло підтвердження двох виплат американському політтехнологу Полу Манафорту з чорної бухгалтерії Партії регіонів.
фото: Matt Rourke/Associated Press

Американське інформагентство Associated Press (AP) знайшло підтвердження двох виплат американському політтехнологу Полу Манафорту з «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на АР.

Агентству вдалося підтвердити платіж з офшору NeoСom Systems Limited в Белізі, з якого був відкритий рахунок в Киргизстані: мова йде про суму в 750 тисяч доларів.

«AP раніше було не в змозі самостійно перевірити платіж $750 тисяч відправлених в компанію Манафорта, але недавно отримані фінансові звіти відображають отримання Манафортом виплат за цим платежем. Записи показують, що Davis Manafort (фірма політтехнолога – ред.) отримала суму від NeoCom Systems на наступний день після дати виставлення рахунку», – йдеться в статті.

При цьому раніше народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив матеріали, згідно з якими, за договором між фірмою Манафорта і офшором NeoСom Systems Limited гроші надійшли Манафорту не за політичні консультації, а за продаж комп'ютерної техніки в кількості 501 одиниці на суму в 750 тисяч доларів.

Також в агентстві змогли підтвердити виплати фірмі Манафорта на суму понад 455 тисяч доларів в 2007 році, інформація про яку теж міститься в «амбарний книзі» Януковича. За даними АР виплата надійшла від нині неактивній компанії Graten Alliance Ltd., також зареєстрованої в Белізі.

«Фінансові звіти недавно отримані The Associated Press підтверджують, що, по щонайменше $1,2 мільйони виплат, згаданих в «амбарний книзі» поруч з ім'ям Манафорта були фактично отримані його консалтинговою фірмою в Сполучених Штатах. Вони включають в себе платежі в 2007 і 2009 роках», – зазначено в статті.

При цьому сам Манафорт в коментарі агентству не став спростовувати цю інформацію, але наполягає що всі отримані його фірмою платежі були цілком законними.

«Будь-які гроші, отримані моєю компанією, є законними платежами за надані послуги політконсалтингу. Я виставляв рахунки своїм клієнтам, і вони оплачували за допомогою банківських переказів », – заявив Манафорт.

Нагадаємо, 18 березня стало відомо, що Генпрокуратура України сім разів зверталася із запитом до США про допит Манафорта.

У Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі припускають, що розслідування у справі глави Центрвиборчкому Михайла Охендовського про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів може затягнутися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: