Манафорт підтвердив отримання $17 мільйонів від «Партії регіонів»

Читать на русском
Компанія американського політтехнолога Пола Манафорта отримала від української політичної партії велику суму грошей.
Пол МанафортФото з відкритих джерел

Американський політтехнолог, колишній глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт підтвердив отримання в 2012-2013 роках 14 млн дол. від «Партії регіонів».

Це стало відомо журналістам ВВС, передає «Слово і Діло».

«Факт отримання Манафортом грошей за роботу для «Партії регіонів» колишнього президента України Віктора Януковича випливає з документів, які американець подав у Мін'юст США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів», – йдеться в повідомленні іншого ЗМІ – газети Washington Post.

Фірмі Манафорта довелося зареєструватися як іноземному агенту через роботу на українських політиків, адже, згідно з американським законодавством, відмова від реєстрації могла спричинити кримінальну відповідальність.

Путін розповів про зустріч з радником Трампа Флінном в 2015 роціВолодимир Путін розповів про свою зустріч з майбутнім радником президента США з національної безпеки Майклом Флінном в 2015 році.

Із заповнених Манафортом даних випливає, що в 2012-2013 роках його фірма для ПР писала передвиборчу програму, реалізовувала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу та проводила спостереження за виборами.

Відомо, що з українського боку угоду підписав в. о. глави «Партії регіонів», голова Верховної Ради Володимир Рибак.

В анкеті ж, заповненій американським політичним консультантом, йдеться про те, що метою роботи його фірми в нашій країні стала «децентралізація влади з передачею максимальних повноважень регіонам, будівництво політичної партії західного зразка і перетворення України на найбільш привабливу для інвестицій державу в регіоні».

З 17-ти отриманих від ПР млн дол. 4 млн компанія витратила на консультантів, роботу опитувальних агентств та інші послуги.

Нагадаємо, раніше глава САП Назар Холодницький заявив, що прокурори не знайшли доказів причетності Манафорта до «чорної бухгалтерії ПР». Політтехнолог Тарас Загородній у коментарі «Слову і Ділу» назвав справу за «амбарною книгою «Партії регіонів» безперспективною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: